„Nem vagyok, csak mások látnak” – színházi kísérlet József Attilával (Osonó Színházműhely) – 2 előadás Április 13. szombaton 15.00 és 19.00 órától

Hogyan lehet hozzánk valaki ennyire közel, aki ennyire távoli? József Attila életterhei számunkra felmérhetetlen szélsőségek, mégis: a mi haragunkkal jajdul fel, a mi sírásunktól szorul el a torka, s a mi szánk felett húzódik mosolyra a bajsza. Az Osonó találkozásra hív: személyes találkozásra egymással – és József Attilával. Egy emberrel, aki közénk ül, ránk néz, megosztja velünk falatnyi útravalóját, s akinek szájából úgy fordulnak ki a jól ismert szavak, ahogy még nem találkoztunk velük. Verssorokból bontakozik ki egy élet: az enyém vagy a tiéd, és – talán – egy szegény, Attila nevű barátunké.

Az 55 perces monodráma József Attila-szövegekből építkezve keresi az életmű aktualitását, a költő megidézhetőségét, az azt követő beszélgetés pedig lehetőséget ad, hogy a találkozás valódi párbeszéddé váljon.

Az előadást kétszer játsszuk, egyet délután 3 órától és egyet este 7 órától. Egyszerre max. 35 fős közönségnek tudjuk játszani, mert egy nagyon személyes, vallomásos színházi nyelven szólal meg.

Előadja: Mucha Oszkár
Rendező: Fazakas Misi

A belépés ingyenes, viszont ajánljuk a támogatói jegyvételt (£10), amiből a produkció költségeit (utazás, ellátás, szállás, stb.) támogatjuk.  Jegyek: www.ticketsource.co.uk/szentistvanhaz

Bővebb információ: [email protected]

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely szellemi műhelyként teret ad a fiatal alkotók kortárs színházi kísérleteinek. A létrejövő előadásokon túl, társulatunk párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban.
Az Osonó Színházműhelyben színházi előadásokat alkotunk, műhelyfoglalkozásokat és képzéseket szervezünk fiatalok és felnőttek számára. Oktatási és szociális projektjeinken keresztül intenzív élményt biztosítunk a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítsük.
Előadásainkat a világ nagyvárosaiban, Bangkoktól Hamburgig, mind Erdély számos településén bemutattuk már, különös tekintettel a szórványtelepülésekre. Társulatunk 30 hazai és nemzetközi díjat tudhat magáénak. 2016-ban az Osonó, az Európai Parlament értékelése által azIfjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett. A címet a 2015-ös tevékenységeink elismeréseként kaptuk, amelyek során az európai fiatalok közti párbeszédre és egyetértésre adtunk lehetőséget. 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át az Osonó, amelyet az elmúlt évek kimagasló kulturális tevékenységéért kapott meg.
 
Az  Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, aztán a megfigyelt valóságokat olyan történetbe helyezni, amely, mint tükör hat a néző számára.
Az Osonó Színházműhely alapítója és vezetője 1993- 1998 között: Salamon András.  A társulat vezetője 1998-től: Fazakas Misi.