Gemma Énekegyüttes koncertje – 2022. június 26., vasárnap 11.30 órától

Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt egy különleges alkalomra, ahol a Magyarországról érkező Gemma Énekegyüttes fog fellépni június 26-án a nyugat-londoni Szent István Házban, egyrészt a vasárnapi 11.30-as szentmise keretében, majd azt követően, egy külön koncertet adva.

Az énekegyüttes 1996-ban alakult Budapesten, a tagok többsége valamilyen módon a budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolához kötődik és a Kossuth-díjas Sapszon Ferenc zenei örökségén nevelkedett, aki Magyar Örökség-díjas magyarországi Kórusiskolájában Kodály nevelési elveit ötvözte a bécsi és angolszász katedrálisi kórusiskolák hagyományaival. A Gemma művészeti vezetője a kezdetektől Tóth Márton (a Kórusiskola Exultate Pueri et Cantores kórusának karnagya).

Az együttes repertoárja főként régizenéből és kortárs művekből áll. Magyarországon rendszeresen koncerteznek, főleg szakrális helyszíneken, templomokban, de a különböző fesztiválok, koncertsorozatok, versenyek szereplőjeként világi színpadokon is rendszeresen megfordulnak. Magyarországon többek között visszatérő fellépői a 15 éves Ars Sacra egyházművészeti fesztiválnak: évek óta a Gemma Énekegyüttes adja a fesztivál nyitókoncertjeit. Alkalmanként liturgikus szolgálatot is teljesítenek, ami nagyon fontos eleme a közös éneklésnek és az együtt töltött időnek, hiszen közösségként tekintenek magukra, akiket összeköt a hit és a szeretet. Többször jártak már külföldön: Romániában (Erdélyben), Szlovákiában (a felvidéken) Szlovéniában, Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, valamint Ausztriában, Salzburgban pl. legutóbb Czifra János, a dóm magyar származású karnagya meghívására jártak.

A jövőre 25 éves Gemma Énekegyüttes tagjainak régi álma válik valóra most az Angliai utazással és az angliai magyar közösséggel való találkozással, amelyet nagyon várnak!

Részletesebben az együttesről: http://www.gemmachoir.hu/index.html
Egy személyes hangvételű riport a Magyar Kurír oldaláról: https://www.magyarkurir.hu/…/osszekoti-oket-zene…
A Gemma facebook-oldala: https://www.facebook.com/GemmaChoir

Ingyenes belépőjét kérjük váltsa meg itt:
https://www.ticketsource.co.uk/szentistvanhaz/
Mindenkit szeretettel várunk!