A SZENT ISTVÁN HÁZ 2020. JÚLIUS 5-I ÚJRANYITÁSÁVAL KAPCSOLATOS FONTOS TUDNIVALÓK

Kedves Vendégeink és Barátaink!
A járványügyi korlátozások enyhítésének köszönhetően 2020. július 5-től a Szent István Ház újra megnyitja kapuit bizonyos események illetve a szálláskiadás előtt. Az alábbiakban részletesebb tájékoztatást szeretnénk adni az újra-nyitásról és feltételekről.

Szentmisék
Újra visszatérnek a hónap első és harmadik vasárnapján a szentmisék a szokásos időben, 11.30-kor kezdődően, figyelembe véve az aktuális járványügyi előírásokat.

Előzetes jelentkezés/regisztráció a szentmisékre
A szentmisén részt venni szándékozó hívőknek regisztrálniuk kell a honlapunkon található űrlapon [http://szentistvanhaz.org/jelentkezes-szentmisere/]. Ez az előzetes online adatszolgáltatás az egyik elengedhetetlen feltétele a részvételnek. Kérjük enélkül ne induljanak útnak! A regisztrációból azt is látni fogjuk, hogy kb. hányan leszünk egy adott szentmisén, így időben le tudjuk zárni a jelentkezést, amennyiben a terem befogadóképességét meghaladná a jelentkezők száma. Telefonos regisztráció (pl. idősek, akiknek nehezükre esik online űrlapot kitölteni) az alábbi számon lehetséges:  07904864431 (Csicsó János atya).      

Maszk viselése és szociális távolságtartás betartása
Kérjük mindenki hozzon magával védőmaszkot amit az épületen belül kötelezően használni szíveskedjék! A székeket a szociális távolságtartásnak megfelelően rendezzük be (1m+), kérjük ezt a távot mindenki igyekezzen betartani, erre figyelmeztesse a jelenlévőket is.

Antibakteriális gél
Érkezéskor kérjük, hogy mindenki használja a bejáratnál kihelyezett érintésmentes fertőtlenítő gélt. A saját és a többi hívő egészségének megóvása érdekében, kerüljék a fizikai kontaktust egymással!

Hőmérés
Érkezéskor digitális táv-hőmérővel minden látogató lázát megmérjük (kb. 2 másodpercet vesz igénybe). 37.8 C fokos vagy ennél magasabb testhőmérséklet esetében sajnos távozásra kell felszólítanunk az érintett látogatót.   

Miséken való éneklés és szentáldozás
Az új rendelkezések értelmében a szentmisén való éneklés még nem engedélyezett. Ami a liturgikus énekeket illeti, vagy előre felvett bejátszásokkal váltjuk ki, vagy kizárólag a kántorra hárul és egyedül ő fog énekelni. Ami a szentáldozást illeti, kifejezetten a kézbe áldoztatás gyakorlatát követjük.

Perselyezés – adományok
Adományaikat kérjük otthon készítsék elő egy lezárt borítékba és úgy hozzák a szentmisére. A név ráírását mindenki maga dönti el, hogy szeretné-e vagy sem. Egy kosár lesz kihelyezve amelybe majd a megfelelő időben az erre a célra készített adományt bele lehet helyezni.

Szentmisék élő közvetítése
A hónap első és harmadik vasárnapján igyekszünk a szentmiséket élőben is közvetíteni a Ház facebook oldalán. Ezáltal azoknak is lehetőségük lesz bekapcsolódni a szentmisébe, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak személyesen részt venni.

Gyónási lehetőség
A lelkésszel, János atyával való előzetes egyeztetés alapján (07904864431, 020 8566 0271, hungarian.chaplaincy@btinternet.com) gyónási lehetőség is lesz a Szent István Házban, a rendelkezés értelmében maszkban és 1+ méter távolság betartása mellett.  

Szentmise után
A mise befejeztével a jelenlegi zárt térre vonatkozó gyülekezési előírások miatt sajnos még nem tudunk teázással, kávézással vagy meleg ebéddel szolgálni, ahogy szoktunk. Kérjük a jelenlévőket a terem és épület minél előbbi elhagyására. Megértésüket köszönjük!

Rendezvények
A rendezvényekre (előadások, koncertek, bálok, stb.) vonatkozó rendelkezés nem változott, létszámtól függetlenül továbbra is tilos rendezvényt vagy egyéb szórakoztató összejövetelt tartanunk a Szent István Házban. Az esetleges változásokról haladéktalanul értesíteni fogjuk majd Önöket.

Szállásfoglalás Londonba látogatók vagy helyi átutazók számára
Részletekről érdeklődni az alábbi emailcímen lehet: info@szentistvanhaz.org

Végezetül  
Arra kérünk mindenkit, hogy ha folyamatosan köhög, magas láza van, illetve hirtelen fellépő íz- és szaglásvesztés, vagy -változás lép fel Önnél, akkor azonnal szigetelje el magát, maradjon otthon, kerülje a társaságot, mivel terjesztheti a fertőzést.

Megértésüket és segítő együttműködésüket köszönjük!