Berecz András önálló estje Londonban (2019.ápr.6)

Az egyszerű, eszköz nélküli mulattatás, búfelejtés igénye talán az emberiséggel egyidős. Formája bármi lehet: népi mesemondás, örkényi napló vagy stand up comedy. A mesélő díszlet nélkül is tökéletesen érthető üzenetet közvetít, képzeletünket semmi sem gátolja vagy irányítja.

Berecz András mesemondó, népdalénekes, néprajzkutató, előadóművész és tréfamester is egyben. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben… dalokat, meséket, tréfákat gyűjtöget, több mint huszonöt éve. Élete különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is volt, hajszolt embertársai örömét keresgélő énekes, mesemondó lett. Ahogy ő nevezi magát: álomszövő, amit éjszaka álmodik, nappal mesévé hímezi. Úgy peregnek nyelve alatt az ízes szavak, mint nagyanyja keze alatt a rokka. Ezeket a meséket fonja tovább négy gyermekének esti mesévé, majd a felnőtteknek bontogatja édes és fullánkos történetekké.

Április 6-án, szombat este 7 órától a Kossuth-díjas ének-és mesemondó a Szent István Házban lép fel “Vitézség, kocsmászat” című műsorával ahol az ízléses humor, mesebeli történetek és a sok nevetés szinte garantált.

Jegyek elővételben: £22
A helyszínen: £25

Online jegyvásárlás ezen az oldalon: https://www.ticketsource.co.uk/date/625420

Személyesen is lehet jegyeket venni (kezelési-költség-mentesen) a Szt István Házban (Érdeklődni: 07858399572).

Az előadás 19.00 órakor kezdődik, kapunyitás 18.00-kor.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!