Lieto Énekegyüttes fellépése 2018. november 18-án, vasárnap, 14h-tól

A Lieto Művészeti Iskola kórusa, a Lieto Énekegyüttes 2004-ben alakult a tiszajenői Szent István Katolikus Általános Iskolában. A számos versenyen elért, arany minősítéssel és Arany Páva Díjjal kitüntetett együttes repertoárja az autentikus népdaloktól a kortárs feldolgozásokon át a magyar egyházi népénektár kimeríthetetlen dallamvilágáig terjed. A kórus nagy sikerű fellépései az országos népzenei fesztiválok mellett olyan jelentős egyházi helyszíneken is megvalósultak, mint a Váci Székesegyház vagy az Egri Bazilika.

Az együttes művészeti vezetője Skorkáné Homoki Henriette.

Ez együttest elkíséri: Kuzma Levente orgonaművész, aki aktív koncerttevékenysége mellett a szegedi Lieto Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és a Piarista templom orgonistája. 2017 áprilisában jelent meg szóló lemeze Masterworks címmel. Szeged város kétszeres művészeti díjjal kitüntetett orgonaművésze.

Idén az Énekegyüttes a londoni Szent István Házba is ellátogat, hogy egy gyönyörű koncerttel ajándékozzák meg a hallgatóságot. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!